Webinars – Privacy voor onderwijsprofessionals

AVG in het onderwijs

Webinars - Privacy voor onderwijsprofessionals

Privacy op School organiseert verschillende webinars van een uur, waarin je wordt bijgepraat en vragen kunt stellen over privacy in het onderwijs. Gewoon vanuit huis, vanaf je eigen bank! Meld je snel aan!

Privacy en zorg

In de zorg worden gevoelige persoonsgegevens verwerkt, denk ook aan medische gegevens. Zorgprofessionals hebben een grote verantwoordelijkheid met betrekking tot het zorgvuldig omgaan met deze gegevens. In deze webinar gaan we in op de belangrijkste vragen: Hoe communiceer je met ouders/verzorgers over de zorgbegeleiding van hun kind? Hoe wissel je op een veilige manier gegevens met andere zorgverleners? Wanneer heb je toestemming nodig voor de verwerking van persoonsgegevens? Welke regels gelden er met betrekking tot AVG en Passend Onderwijs?

Doelgroep: IB-er & Zorgcoördinator, Privacy Officer
Docent: Job Vos

24 of 25 augustus - 14.30 - 15.30 uur

Privacy en administratie

In deze webinar gaan we in op allerlei zaken rondom de leerling- en personeelsadministratie die betrekking hebben op de AVG. Aan medewerkers in de administratie worden veel informatievragen gesteld intern, ook door externe partijen. Hoe ga je hiermee om? Welke gegevens mag je wel en niet delen? Waar moet je rekening meehouden bij dossiervorming? Wat valt onder inzagerecht? Wie mag welke gegevens verwerken? En hoe lang mag of moet je gegevens bewaren?

Doelgroep: Administratief medewerker, applicatiebeheerder, Privacy Officer
Docenten: Tonny Plas en Maarten van Diggele

24 of 25 augustus - 16.00 - 17.00 uur

Privacy en ICT

Veel persoonsgegevens worden digitaal verwerkt. Bewust en onbewust worden er ontzettend veel data via het netwerk en/of internet gedeeld. In deze webinar gaan we in op praktische informatie voor ICT-ers: Welke technische en organisatorische maatregelen heb je als school te regelen op het gebied van informatiebeveiliging en hoe pak je dit aan? En waar moet je rekening mee houden bij de inkoop van ICT? Welke beveiligingstandaarden en ISO-normen zijn relevant voor het onderwijs?

Doelgroep: ICT-er, Privacy Officer
Docent: Tonny Plas

24 of 25 augustus - 13.00 - 14.00 uur

Kosten en deelname