Stichting Prisma lanceert PrivacyTeam

3 april 2024

Op donderdag 28 maart jl. is bij Stichting Prisma te Panningen het PrivacyTeam gelanceerd. Prisma heeft bewust gekozen voor een team, omdat de bescherming van privacy steeds meer impact op het onderwijs heeft en daarbij niet alleen ICT, maar veel meer domeinen raakt.

Het PrivacyTeam gaat de komende tijd haar mening bepalen rondom een groot aantal onderwerpen, zoals: hoe werken we digitaal veilig en hoe willen we omgaan met de rol die Artificial Intelligence in ons onderwijs gaat spelen? Ook het Normenkader voor Funderend Onderwijs zal een belangrijke leidraad zijn. In 2027 moeten alle scholen aan kunnen tonen dat ze digitaal veilig onderwijs geven en tenminste de basis op orde hebben.

Het PrivacyTeam ontwikkelt een raamwerk voor deze thema’s, wat vervolgens door iedere Prismaschool kan worden ingevoerd. Het blijft daarbij niet bij theorie en beleidsstukken, maar samen met de privacy ambassadeurs zorgen we dat dit een werkmethodiek wordt die voor elke leerling en iedere medewerker een veilig en beschermde leer- en werkomgeving biedt.

Stichting Prisma vierde de oprichting van het PrivacyTeam feestelijk, met een mooie en smaakvolle taart.