Samen sterk voor kinderrechten: Lot’s Foundation en Privacy op School slaan de handen ineen

30 oktober 2023

Kinderrechten zijn vastgelegd in het VN-kinderrechtenverdrag. Dat kinderrechten gerespecteerd worden is echter niet vanzelfsprekend. Daarom zijn we trots om de samenwerking tussen Lot’s Foundation en Privacy op School aan te kondigen. Twee organisaties, met een gedeelde drive: zorgen dat de privacy van kinderen gewaarborgd is in het onderwijs, zodat onze kinderen veilig en onbezorgd kunnen leren, zowel online als offline.

Waarom zijn kinderrechten zo belangrijk?

Kinderrechten vormen de bouwstenen voor een veilige, gezonde ontwikkeling van kinderen en kindvriendelijke samenleving. Een van deze cruciale rechten is het recht op privacy. In een wereld vol digitale leermiddelen, platformen en applicaties  is het een uitdaging om deze privacy te waarborgen. Daarom is het essentieel om kinderen hierin te beschermen en hen zelf  bewust te maken van hun recht op privacy.

Privacy: een onmisbaar kinderrecht

Privacy is een voorwaarde voor kinderen om zich veilig en vrij voelen; het zorgt er voor dat kinderen zich kunnen ontwikkelen zonder dat er constant iemand ‘meekijkt’. Dat geldt ook in het klaslokaal. Privacy is een recht en dat recht moeten we koesteren en beschermen.

Wat gaan we zoal doen?

  • Expertise delen: Privacy op School en Lot’s Foundation werken samen aan privacy-content en brengen hun eigen expertise in.
  • Aan de bel trekken: Privacy op School en  Lot’s Foundation trekken samen op  bij belangrijke discussies rondom de rechten van het kind. Samen staan we sterker!
  • Samen ontwikkelen: Lot’s Foundation en Privacy op School gaan samenwerken bij de ontwikkeling   van op kindgerichte activiteiten zoals de inbreng van kinderen bij een Data Protection Impact Assessment (DPIA) of een AVG-bordspel voor kinderen.

Wat betekent dit voor jou?

Als je betrokken bent bij onderwijs, bij privacy en/of bij kinderrechten, dan is dit goed nieuws. Met deze samenwerking werken we aan  een veilige en vrije onderwijsomgeving met aandacht voor  privacy en kinderrechten. En dat is een win-win voor iedereen!

Privacy op School adviseert en ondersteunt organisaties in het onderwijs bij privacy en informatiebeveiligingsvraagstukken. Onze missie luidt: Wij zijn dé privacy experts voor het onderwijs. Lot’s Foundation is een stichting die kinderen op een creatieve manier bewust maakt van hun rechten. Ga voor meer informatie naar www.privacyopschool.nl en www.lotsfoundation.com.