Posters

Neem medewerkers mee in verandering. Maak het visueel met onze gratis posters. Wij hebben diverse posters ontwikkeld waarmee u bewustwording stimuleert. En waarmee u medewerkers op een handige manier voorlicht over informatiebeveiliging en privacy. Welke poster hangt u op welke plek?

Download hieronder zelf posters naar keuze.

Wilt u een poster op maat laten afdrukken of het design laten wijzigen met logo’s van de eigen onderwijsinstelling? Neem dan contact met ons op.

POSTER

Een inzageverzoek, wat nu?!

Ouders (of een leerling zelf indien 16+) hebben het recht om te weten welke persoonsgegevens de school verwerkt. Weet u wat u moet doen wanneer u een inzageverzoek ontvangt?

Deze poster helpt u hierbij!

POSTER

Checklist Cyberweerbaarheid

Hoe blijft u ransomware aanvallen de baas en blijft u in controle over uw data?
De volgende checklist helpt hierbij. Kunt u overal een vink zetten? Dan bent u goed op weg!

POSTER

Veilig omgaan met persoonsgegevens

Wat betekent de Europese privacywet (Algemene verordening persoonsgegevens; de AVG) in de dagelijkse praktijk voor u en uw collega’s? De belangrijkste gedragsregels vindt u in deze poster.

POSTER

Veilig werken met Google

Google mag in het onderwijs alleen nog worden gebruikt als er bepaalde maatregelen worden getroffen. De meeste maatregelen worden -organisatiebreed- genomen door de ICT-leverancier in overleg met de ICT-afdeling. De maatregelen op deze poster zullen medewerkers zelf nog moeten nemen!

POSTER

Veilig delen

Via e-mail delen we veel informatie. De optie om bijlagen toe te voegen wordt hierbij veel gebruikt. Elke keer wanneer u een bijlage meestuurt, maakt u een kopie en raakt u de regie over het document kwijt. Een per mail verzonden bijlage kunt u niet meer intrekken. Wanneer de informatie persoonsgegevens bevat, is het juist belangrijk om de controle te behouden.

POSTER

Verwerker of verantwoordelijke?

Het is belangrijk om te weten wat de AVG-rol is van partijen waar de school mee samenwerkt. Welke verplichtingen er vanuit de AVG precies voor een partij gelden is namelijk afhankelijk van deze rol. Lastig onderscheid? Niet met onze gratis poster en infographic!

POSTER

Apps en tools op school

Vanuit scholen krijgen we regelmatig vragen over het gebruik van apps en tools op school onder de AVG-wetgeving. Er heerst veel onduidelijkheid en verwarring over wat wèl en niet mag. Een terechte vraag. Met onze poster bent u maar een paar stappen van het juiste antwoord verwijderd!

POSTER

Wat te doen bij
datalekken

Is er bij uw organisatie sprake van een datalek? Kom dan snel in actie om grotere problemen voor te zijn, informeer uw Functionaris Gegevensbescherming (FG) en doorloop onderstaande stappen!

POSTER

Checklist Informatiebeveiliging

Een adequate beveiliging van het netwerk en de systemen is essentieel is voor een goed functionerende en veilige school. Daarom heeft Privacy op School deze checklist opgesteld, een goed begin om de beveiliging op orde te brengen.

POSTER

Phishing voor medewerkers

Phishing is een ernstige vorm van computercriminaliteit. Het is belangrijk om te weten hoe u phishing kunt herkennen en deze vorm van computerinbraak kunt voorkomen. In deze poster vindt u praktische tips om phishingmails te herkennen.

POSTER

Top 10 datalekken

Op school werkt u dagelijks met persoonsgegevens. Daar gaat u natuurlijk zorgvuldig mee om, zodat deze niet in verkeerde handen vallen. Wanneer er toch iets fout gaat, dan is er sprake van een datalek. Voorkomen is beter dan genezen. Daarom staan hieronder de meest voorkomende datalekken in het onderwijs en wat u kunt doen om deze te voorkomen.

POSTER

Bewaartermijnen

 

Scholen verwerken digitaal steeds meer persoonsgegevens van leerlingen, ouders en medewerkers. Deze data is verzameld voor nuttige doeleinden. Toch kunt u data niet eindeloos lang bewaren. Heeft u hulp nodig bij het bepalen van bewaartermijnen? Deze infographic helpt u verder!

POSTER

Wanneer een DPIA

In bepaalde situaties bent u verplicht een DPIA uit te voeren. Deze infographic helpt u om te bepalen wanneer een DPIA nodig is.

LESPAKKET

Cyberpesten, net echt?!

In deze lesbrief over cyberpesten worden kinderen zich bewust van de verschillende manieren van online communiceren en de gevolgen van cyberpesten. Aan de hand van verschillende werkvormen bepalen de leerlingen wat ze belangrijk vinden in het (door)sturen van berichten naar elkaar en maken ze daar afspraken over met elkaar. Meer informatie over onze lessenserie? Klik hier.

POSTER

Extern onderzoek

Scholen worden regelmatig benaderd om deel te nemen aan een onderzoek en daarvoor persoonsgegevens van leerlingen aan te leveren. Deze infographic helpt u met wat u moet controleren en regelen voordat de data wordt gedeeld.

POSTER

Gedragsregels videobellen

De school kan in bepaalde situaties ervoor kiezen dat de leerlingen les krijgen via videobellen. Samen willen we ervoor zorgen dat de inbreuk op de privacy zo klein mogelijk blijft. Dat doen we door onderstaande gedragsregels in acht te nemen.

POSTER

Veilig gebruik van video-apps

In het onderwijs wordt gebruik gemaakt van video-apps. Maar zijn al deze apps wel veilig? Waar moet u aan denken wanneer u deze inzet? Via het stappenplan uit deze gratis poster weet u snel of u bepaalde video-apps wel of beter niet kunt gebruiken.

POSTER

Gedragsregels foto’s maken met smartphone

Tegenwoordig heeft iedereen een smartphone waarmee mooie beelden kunnen worden gemaakt. Maar heeft u als school goede afspraken gemaakt met medewerkers over het gebruik van de eigen smartphone? U wilt immers niet dat de beelden in verkeerde handen vallen.

POSTER

Onderwijskundig rapport (OKR)

Wat zijn de stappen en wanneer heeft u toestemming nodig?

POSTER

Vijf vuistregels voor privacy

In uw werk heeft u veel te maken met persoonsgegevens. Het is belangrijk dat u daar bewust en veilig mee om gaat. Dat zou niet alleen vanzelfsprekend moeten zijn; het is ook een eis van de Europese privacywet (de Algemene Verordening Gegevensbescherming of AVG). Weet u waar u zich aan moet houden?