Nieuw: Poster Video-apps

webredactieGeen categorie

Poster Veilig gebruik van video-apps

Online lesgeven en tools voor videochat 


In deze roerige tijden wordt er veel geschreven over videochatapplicaties. Terecht, want er leven heel veel vragen over hoe het zit met de privacy. Een goed voorbeeld is ZOOM. In de hectiek van deze periode hebben zij een gigantische stijging van het gebruik van hun product, maar ligt het bedrijf ook onder een vergrootglas met de vraag hoe zij met onze privacygevoelige gegevens omgaan. In de afgelopen weken heeft ZOOM het privacystatement een aantal keren aangepast en delen ze geen gegevens meer met Facebook. In de Verenigde Staten is justitie een onderzoek gestart omdat er zorgen zijn over de privacy van de gebruikers.

Voordat je begint met een videochatapplicatie moet je jezelf afvragen of je deze tool echt nodig hebt voor het les geven. Is het wel nodig dat je alle leerlingen kunt zien? Is deze setting het meest effectief om les te geven? Wanneer je de keuze maakt om een videochatapplicatie te gebruiken, komt de volgende vraag. Vul onderstaand formulier in om de gratis poster te ontvangen in jouw mailbox!

Welke videochatapplicaties kunnen we veilig gebruiken?


Op de website van Kennisnet vind je een overzicht van verschillende videochatapplicaties. Aan het lijstje met gratis tools die relatief veilig zijn ten aanzien van privacy kunnen we nog een paar toevoegen: Wickr, Jami, Signal en Coligo. Bij deze tools wordt de data lokaal en versleuteld op de apparaten van de gebruikers opgeslagen en niet op de servers van de tools zelf. Dat is al een goede garantie dat de gegevens niet met derden kunnen worden gedeeld.

We hebben een Q&A gemaakt over het onderwerp ‘Onderwijs op afstand en privacy’ met meer informatie over aandachtspunten bij het gebruik van videochatapplicaties. We hebben ook een poster gemaakt met een stappenplan. 

Heb je verder nog vragen, dan kun je gerust contact met ons opnemen. Of meld je aan bij ons gratis online vragenuur!


Image

Ontvang de gratis poster video-apps!