Training DPIA

Inzicht in risico’s

Effectieve audits uitvoeren

Scholen ontkomen er niet aan om Data Protection Impact Assessments (DPIA’s) uit te voeren. DPIA’s zijn namelijk verplicht wanneer er sprake is van een hoog risico met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens. Verder is het verstandig om voor de meest risicovolle applicaties periodiek een DPIA uit te voeren en te bepalen of je maatregelen nog passend zijn of juist aanscherping behoeven. Het uitvoeren van een DPIA is een zorgvuldige klus, waar de nodige kennis bij komt kijken.

Tijdens deze training leer je hoe je een DPIA uitvoert en krijg je inzicht in de risico’s die er binnen jouw school kunnen bestaan.

Praktische methodiek

Voor elk risico denk je na over de mogelijke maatregelen. Je leert te bepalen of het risico hiermee is verholpen of is gemitigeerd tot een acceptabel niveau. Hierbij bieden we je een praktische methodiek en procesondersteunende formats, inclusief een sjabloon adviesrapportage voor de besluitvorming.

Na de training ben je in staat om zelfstandig een DPIA uit te voeren en daarover te rapporteren. Wil je bij (een eerste) DPIA extra worden ondersteund door één van onze experts, dan kan dat natuurlijk ook.

Voor wie

FG en Privacy Officers in het onderwijs

Hoe lang

3 uur

Hoe lang

€ 495,- per deelnemer

Data

In overleg

Locatie

Bodegraven of Drachten