Train je team

Samen bouwen aan een privacybewuste organisatie

Privacy op Schooltas

Je school(bestuur) heeft haar informatiebeveiliging- en privacybeleid (IBP-beleid) op orde. Maar hoe gaan jouw medewerkers om met privacygevoelige informatie? Zijn zij zich bewust van de risico’s en gevolgen als er iets mis gaat?

Het vergroten van bewustzijn is een belangrijke opgave. Dat kan nu ook op een leuke en unieke manier. Speciaal voor teams in het onderwijs hebben we de Privacy op Schooltas ontwikkeld: een combinatie van fysieke opdrachten in een digitale omgeving. Samen met collega’s maak je spelenderwijs kennis met de risico’s en mogelijk vervelende gevolgen van datalekken.

De Privacy op Schooltas zorgt voor een escape room-achtige ervaring waar je helemaal in opgaat. Op een unieke manier zorgt dit voor serieuze bewustwording. Niet alleen op het moment van het spel zelf, maar ook lang daarna.

Met de Privacy op Schooltas:

  • Leren medewerkers en teams op een speelse manier wat risico’s zijn in hun dagelijks werk.
  • Wordt bewustwording vergroot op een aansprekende manier die ‘blijft hangen’.
  • Is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en verbeterpunten te bespreken.

Voor wie?

  • Onderwijsmedewerkers 

Boardroom game

Op 23 december 2019 werd de Universiteit Maastricht slachtoffer van een ransomware-aanval. Uiteindelijk is € 197.000,- betaald om weer toegang te krijgen tot alle data. Kan dit jouw school/bestuur ook overkomen? Hoe sla je een cyberaanval af? Hoe zorg je ervoor dat cybercriminelen het lesgeven niet verstoren? Hoe beperk je het risico op een datalek? 

Tijdens de ‘Boardroomgame’ ervaar je samen hoe het is om aangevallen te worden en hoe hiermee om te gaan. Zo maak je fouten, leer je ervan tijdens een geënsceneerde aanval en kan je deze ervaringen rondom cybersecurity toepassen binnen je eigen schoolorganisatie.

Tijdens de game ervaar je de dynamiek en de waarde van informatiebeveiliging en hoe belangrijk het is om vooraf goed te hebben nagedacht over het beleid en het proces. Een van de belangrijkste vaardigheden is het kiezen voor de juiste oplossingen en het nemen van de juiste stappen.

Met deze game kun je ervaren in hoeverre je als instelling bent voorbereid op een cybercrisis.

 

Voor wie?

  • Bestuurders, managers en schoolleiders

Duur: 1,5 uur

Kosten:
Privacy op schooltas – € 495,- per sessie
Boardroom game – € 795,- per deelnemer

Locatie:
Privacy op schooltas – Op eigen locatie school
Boardroom game – Bodegraven of op eigen locatie

Meer informatie over onze teamtrainingen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte met toelichting aan.