Masterclass AVG en passend onderwijs

Leerzaam en praktisch

Passend onderwijs

Rondom passend onderwijs spelen veel vraagstukken rondom de privacy van leerlingen en hun ouders. Er wordt veel gewerkt met gevoelige en bijzondere persoonsgegevens, met alle mogelijke risico’s van dien. Er is veel specifieke regelgeving van toepassing waarvan je op de hoogte van moet te zijn. In deze masterclass gaan we niet alleen in op wet- en regelgeving, maar behandelen we ook actuele casuïstiek. We delen best practices en staan we stil bij de vragen die op de werkvloer leven. De rol van hulpverleners binnen de school (zoals psychologen en orthopedagogen) komt ook uitgebreid aan bod.

Na deze masterclass weet jij precies waar jouw verantwoordelijkheid ligt op het gebied van passend onderwijs en waar deze eindigt. Je kan zelfstandig aan de slag met privacy- vragen en passend onderwijs. Ook krijg je praktische hulpmiddelen aangereikt

De masterclass richt zich op professionals binnen onderwijsorganisaties en samenwerkingsverbanden die zich (verder) willen verdiepen in privacyvraagstukken rondom leerlingenzorg. Dit kan gaan om IB-ers, zorgcoördinatoren, beleidsmedewerkers, FG-ers, Privacy Officers, maar ook jeugdhulpverleners en zorgspecialisten die verantwoordelijk zijn voor beleid en uitvoering rondom leerlingenzorg.

Voor wie

FG, Privacy Officer, IB, zorgcoördinator, medewerker SWV

Hoe lang

1 dag

Kosten

€ 895,- per deelnemer

Data

In overleg

Locatie

Bodegraven