Lespakket

Help leerlingen keuzes te maken

Bewustwording in de klas

Een jongen uit de klas stuurt een foto door van een meisje dat zich omkleedt voor de gym. Een spelletjeswebsite vraagt je mailadres in te vullen om gratis credits te ontvangen. Een leerling uit de klas wordt in de groepsapp uitgescholden.

Een aantal situaties die leerlingen dagelijks tegenkomen en waar ze op voorbereid moeten zijn. Hoe ga je daar op een goede manier mee om?

Thema’s:

Voor de volgende thema’s zijn er lesbrieven beschikbaar:

• Sexting
  • Cyberpesten
  • Identiteitsfraude
  • Hacken
  • Kritisch online

Interactieve werkvormen

Privacy op School ontwikkelt een lespakket voor leerkrachten om leerlingen hier goed in te begeleiden. Dit lespakket helpt om bewuste keuzes te maken in de digitale wereld. Hoe ga je om met doorgestuurde foto’s, wanneer vul je je persoonlijke gegevens in, wanneer is een mail betrouwbaar?

Aan de hand van interactieve werkvormen ga je met de leerlingen het gesprek aan over Privacy in de klas en denken leerlingen na over hun digitale identiteit. Onder andere cyberpesten, phishing en identiteitsfraude komen aan bod.

De lessen zijn ontwikkeld vanuit het leergebied Digitale Geletterdheid van Curriculum.nu (www.curriculum.nu) en vanuit de leerlijn Mediawijsheid van Mediawijzer (www.mediawijzer.net).

De lessen sluiten aan bij niveau 3 van de competenties en is daarmee te gebruiken in de bovenbouw van het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs (10-14 jaar).

Voor wie: Leerlingen (10-14 jaar)

Duur: 1 uur per les

Kosten: €195,00 voor 5 lessen of met 50% korting bij afname van een opleiding

Meer informatie over ons lespakket? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte met toelichting aan.

De eerste lesbrief is nu gratis te downloaden via onze Downloadspagina!