Leren van ervaringen

Ontwikkel jezelf tot een professional

Ontmoeten en reflecteren

Elk schooljaar organiseren we tweemaandelijkse bijeenkomsten van een halve dag. Een (vaste) groep van FG en Privacy Officers deelt opgedane ervaringen, bespreekt casuïstiek en reflecteert op het eigen optreden van de afgelopen periode.

Met deze sessies ontwikkelt de FG of Privacy Officer zich tot een privacy professional. De bijeenkomsten vinden plaats in vaste groepen van 5 of 6 deelnemers.

Praktische insteek

De eerste sessie wordt op het kantoor van Privacy op School gehouden en is inclusief lunch. De locatie voor de daaropvolgende sessies wordt in overleg met de groep gekozen.

Het programma is gericht op persoonlijke ontwikkeling, verbeteren van de eigen adviesvaardigheden en reflectie op het eigen handelen. De inbreng van de deelnemers is een essentieel onderdeel. In de vorm van intervisie word je begeleid door deskundige trainers en experts die bijdragen aan het realiseren van een veilige (leer)omgeving en die de persoonlijke ontwikkeling ondersteunen. Naast introductie en korte bespreking van actualiteiten worden (eventueel vooraf ingebrachte) vragen en casussen behandeld.

Gezamenlijk wordt gekeken naar de gemaakte keuzes, wat de uitkomst was en wat anders had gekund. Het gaat daarbij niet om de vraag of iets ‘goed of fout’ was, maar dat je leert hoe het ook anders kan.

FG en Privacy Officers in het onderwijs

Hoe lang

4 uur

Hoe lang