AVG in het onderwijs

Nieuw: IBP-Platform

webredactiefg, Geen categorie

Waar vind je alle antwoorden op vragen over privacy in het onderwijs? In het IBP-platform! Op deze nieuwe website staan veelgestelde AVG-vragen met antwoorden beantwoord door deskundigen uit het onderwijs op het gebied van privacy. Zo blijf je dus bij op jouw vakgebied. Nieuwsgierig?

Masterclass: AVG en Passend Onderwijs

webredactieGeen categorie

Voor professionals binnen onderwijsorganisaties en samenwerkingsverbanden die zich willen specialiseren in privacyvraagstukken rondom leerlingenzorg organiseert Privacy op School een Masterclass AVG! Je krijgt tijdens de masterclass de nodige achtergrondinformatie en hulpmiddelen aangereikt rondom het thema AVG en Passend Onderwijs.

De AVG in het onderwijs: vragen en antwoorden

webredactieGeen categorie

Veel schoolbesturen zijn druk bezig met privacy. De nodige organisaties lopen vast. Met het uitgeven van dit pocketformaat boekje willen we hier verandering in brengen. De digitale versie is gratis beschikbaar!

Netwerkbijeenkomst – FG in het onderwijs

webredactieGeen categorie

Het thema van de middag is: “De veranderende rol van de FG in het onderwijs”. Deze bijeenkomst staat weer in het teken van kennisoverdracht dóór en vóór FG-professionals binnen het onderwijs. Een aantal FG’s uit het netwerk delen hun kennis & visie met jou. Er is volop ruimte voor het stellen van je vragen en het ontmoeten en spreken van collega-FG’s.

Het dubbele gezicht van gezichtsherkenning

webredactiebiometrisch, fg, Geen categorie

De technologische ontwikkelingen staan niet stil. Zo zijn er tegenwoordig nieuwe identificatiesystemen met vingerafdrukken, irisscans en gezichts- en stemherkenning beschikbaar. Technieken die ook handig kunnen zijn om te gebruiken op school. Maar mag dat ook? Een greep uit twee actuele nieuwsberichten rondom biometrische persoonsgegevens.

AVG E-learning klas onderwijs

Nieuwsbrief september 2019

webredactieGeen categorie

Weet je het nog? Een jaar geleden trad de AVG in werking! Een jaar na dato maken we de balans op: wat heeft het onderwijs in één jaar bereikt en waar liggen de prioriteiten voor jaar twee? Je leest er meer over in deze nieuwsbrief!

Op de klassenfoto, mag dat nog?

webredactiefg, Geen categorie

Hoe zit het nou precies met privacy en de klassenfoto? Volgens de een zijn deze sinds de AVG verboden, de ander beweert dat er censuurbalkjes over de gezichten heen geplaatst dienen te worden. Is dat zo?

De FG als klusjesman?

webredactiefg, Geen categorie

Steeds meer scholen hebben er een in dienst: een Functionaris voor Gegevensbescherming. In de praktijk vaak dé persoon die alles weet van de AVG en dé persoon die alle mogelijke taken uitvoert op het gebied van privacy van leerlingen en medewerkers. Zo wordt de Functionaris ingezet als manusje-van-alles. Tegelijkertijd eist de wet dat de Functionaris onafhankelijk moet zijn. Hoe zit het precies met de verhouding tussen onafhankelijkheid en uitvoerende taken? Lees meer!