Nieuwsbrief november 2019

webredactieGeen categorie

In deze nieuwsbrief geven we een korte stand van zaken rondom het gebruik van Google en Microsoft in het onderwijs én lees je meer over privacytools die je kunnen helpen.

Na de DPIA van Microsoft: wanneer is Google aan de beurt?

webredactiebiometrisch, fg, Geen categorie

In 2018 verschenen berichten dat een ministerie een DPIA uitvoert op verschillende clouddiensten van Microsoft. Met het toenemend gebruik van G Suite for Education en Chromebooks in het primair en voortgezet onderwijs, wordt steeds vaker de vraag gesteld wanneer onderzocht wordt wat de privacyrisico’s zijn van G-Suite for Education en Chrome. In dit artikel een korte stand van zaken.

Masterclass: AVG en Passend Onderwijs

webredactieGeen categorie

Voor professionals binnen onderwijsorganisaties en samenwerkingsverbanden die zich willen specialiseren in privacyvraagstukken rondom leerlingenzorg organiseert Privacy op School een Masterclass AVG! Je krijgt tijdens de masterclass de nodige achtergrondinformatie en hulpmiddelen aangereikt rondom het thema AVG en Passend Onderwijs.

AVG in het onderwijs

Nieuw: IBP-Platform

webredactiefg, Geen categorie

Waar vind je alle antwoorden op vragen over privacy in het onderwijs? In het IBP-platform! Op deze nieuwe website staan veelgestelde AVG-vragen met antwoorden beantwoord door deskundigen uit het onderwijs op het gebied van privacy. Zo blijf je dus bij op jouw vakgebied. Nieuwsgierig?

De AVG in het onderwijs: vragen en antwoorden

webredactieGeen categorie

Veel schoolbesturen zijn druk bezig met privacy. De nodige organisaties lopen vast. Met het uitgeven van dit pocketformaat boekje willen we hier verandering in brengen. De digitale versie is gratis beschikbaar!

Het dubbele gezicht van gezichtsherkenning

webredactiebiometrisch, fg, Geen categorie

De technologische ontwikkelingen staan niet stil. Zo zijn er tegenwoordig nieuwe identificatiesystemen met vingerafdrukken, irisscans en gezichts- en stemherkenning beschikbaar. Technieken die ook handig kunnen zijn om te gebruiken op school. Maar mag dat ook? Een greep uit twee actuele nieuwsberichten rondom biometrische persoonsgegevens.