AVG in het onderwijs

Q&A – Onderwijs op afstand en privacy

webredactieGeen categorie

Het onderwijs krijgt steeds meer te maken met de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus. Hoe houd je in deze omstandigheden rekening met privacy? Er spelen nu de nodige vragen over het verzorgen van onderwijs op afstand. Alle vragen rondom over onderwijs op afstand en privacy delen we via deze pagina.

AVG in het onderwijs

Winactie!

webredactieGeen categorie

In het kader van meer bewustwording voor de bescherming van persoonsgegevens op scholen, organiseren wij een bewustwordingscampagne. Je maakt kans op het winnen van een 6-delige lessenserie privacy voor leerlingen in de leeftijd tussen 10 en 14 jaar!

Privacy Suite voor VO en PO – Unieke samenwerking voor schoolbesturen

webredactieGeen categorie

Wist je dat een gemiddelde onderwijsinstelling zo’n 100 verschillende IT-applicaties heeft draaien voor haar leerlingen en docenten? Om de privacy van persoonsgegevens te waarborgen conform de AVG en gevoelige informatie 24/7 te beschermen voor hackpogingen, is hierdoor erg complex. Dankzij een unieke samenwerking er nu een totaaloplossing voor de ‘harde en de softe’ kant van IBP voor scholen.

Nieuw: Poster Video-apps

webredactieGeen categorie

Welke videochatapplicaties mag ik veilig gebruiken? Wij hebben een gratis nieuwe poster ontwikkeld waarmee je kunt bepalen of je videolessen mag geven en met welke tool.

Lespakket Privacy

webredactieGeen categorie

De komende maanden ontwikkelt Privacy op School een lespakket voor leerkrachten om leerlingen hier goed in te begeleiden. Dit lespakket helpt om bewuste keuzes te maken in de digitale wereld.