Lespakket Privacy

Lespakket Privacy

Een jongen uit de klas stuurt een foto door van een meisje dat zich omkleedt voor de gym. Een spelletjeswebsite vraagt je mailadres in te vullen om gratis credits te ontvangen. Een leerling uit de klas wordt in de groepsapp uitgescholden.

Een aantal situaties die leerlingen dagelijks tegenkomen en waar ze op voorbereid moeten zijn. Hoe ga je daar op een goede manier mee om?

Privacy op School ontwikkelt een lespakket voor leerkrachten om leerlingen hier goed in te begeleiden. Dit lespakket helpt om bewuste keuzes te maken in de digitale wereld.

Image

Privacy op School ontwikkelt een lespakket van 10 lessen voor leerkrachten om leerlingen hier goed in te begeleiden. Dit lespakket helpt om bewuste keuzes te maken in de digitale wereld.

Hoe ga je om met doorgestuurde foto’s, wanneer vul je je persoonlijke gegevens in, wanneer is een mail betrouwbaar? Aan de hand van interactieve werkvormen ga je met de leerlingen het gesprek aan over Privacy in de klas en denken leerlingen na over hun digitale identiteit. Onder andere cyberpesten, phishing en identiteitsfraude komen aan bod.

Interesse? Het eerste lespakket (Cyberpesten, net echt?!) is nu gratis te downloaden via onderstaande banner!

Geïnteresseerd? Vragen?

Mocht je geïnteresseerd zijn en op de hoogte willen blijven van de verdere ontwikkeling van het lespakket, vul dan onderstaand formulier in.