Samenwerking met YourSafetynet voor optimale ondersteuning in het onderwijs

Privacy op School werkt nauw samen met YourSafetynet, dé leverancier van GRC-tooling voor onderwijsinstellingen. Als Premium Partner van YourSafetynet streven wij ernaar scholen optimaal te ontzorgen en te ondersteunen op het gebied van ontwikkeling, content(template)beheer en implementatie.

YourSafetynet staat bekend als dé specialist in Governance, Risk, and Compliance (GRC) voor het onderwijs, en met onze gezamenlijke inspanningen willen we een uitgebreide oplossing bieden. Naast de uitgebreide functionaliteit die YourSafetynet biedt, voegt Privacy op School waardevolle diensten toe aan het abonnement, waaronder een regelmatig geüpdatet verwerkingsregister gevuld met standaard templates voor de meest voorkomende verwerkers in het onderwijs.

Wij bieden diverse diensten aan waarvan het gebruik van YourSafetynet een belangrijk onderdeel is.

  1. Beoordeling van Verwerkersovereenkomsten:

Onze juridische experts beoordelen verwerkersovereenkomsten om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de geldende privacywetgeving.

  1. Beheer van Verwerkingsregister en Verwerkerslijst:

Wij nemen het beheer van het verwerkingsregister en de lijst met verwerkers uit handen, zodat scholen zich kunnen concentreren op hun kerntaken.

Vanuit Privacy op School willen we schoolbesturen graag ontzorgen door het leveren van de dienst VWO en RVV as-a-service, bestaande uit de volgende onderdelen:

  • Opvragen verwerkersovereenkomsten (VWO’s) aan de hand van een door de school aangeleverde lijst met verwerkers
  • Het beoordelen van VWO’s en deze voorleggen ter ondertekening
  • Indien nodig (herhaaldelijk) in contact treden met leveranciers over het aanpassen van de VWO’s
  • Na het ondertekenen van de VWO het bijwerken van het register van verwerkingen (RVV), waarbij we gebruik maken van de GRC-tool van YourSafetynet. De licentie maakt onderdeel uit van het abonnement.
  1. Uitvoeren van Audits met Rapportagemogelijkheden:

Onze uitgebreide audits op het gebied van AVG compliance of het Normenkader IBP bieden gedetailleerde rapportages en analyses, waardoor scholen inzicht krijgen in hun privacy- en beveiligingsstatus.

Met een audit krijgt u inzicht in hoe u als organisatie ervoor staat op het gebied van informatiebeveiliging en privacy. De audit is gebaseerd op het normenkader ‘Informatiebeveiliging en Privacy Funderend Onderwijs’ dat sinds april 2023 is gepubliceerd. Dit normenkader is een set van normen die beschrijven of een bepaald thema of onderwerp op de juiste manier beheerst wordt. Tijdens de audit wordt de mate van beheersing door ons objectief getoetst.

Dankzij deze nauwe samenwerking kunnen wij onze gezamenlijke diensten en producten aanbieden tegen een aantrekkelijk aanbod. Neem contact met ons op voor meer informatie of klik hier om meer te weten te komen over YourSafetynet.

Privacy op School en YourSafetynet: Samen staan we voor een veilige en compliant onderwijsomgeving.