E-learning: Veelgestelde vragen

AVG E-learning klas onderwijs

E-learning: vijf veelgestelde vragen

Ons personeel heeft al een AVG-voorlichting gehad. Is dat niet genoeg?
Goed bezig! We merken alleen dat dit vaak niet voldoende is of dat de informatie weer weggezakt is. Scholen kiezen er dan ook steeds vaker voor om ook nog een e-learning AVG basis in te zetten. In de e-learning komen stapsgewijs alle onderwerpen aan bod waar de docent en ondersteuner mee te maken hebben. De informatie die gegeven wordt in de e-learning wordt steeds geactualiseerd en aangepast wanneer dat nodig is.

Hoe zorgen we ervoor dat na deze e-learning de kennis niet wegzakt maar zich juist verdiept?
Goede vraag! Dat is precies de reden waarom wij naast de e-learning AVG Basis een opvolgcursus voor AVG gevorderden hebben ontwikkeld. Met deze leerlijn bieden wij meer en specifieke praktijkgerichte kennis. In plaats van te blijven steken bij de basis krijgen de medewerkers verdiepende kennis aangereikt. Deze verdieping zorgt ervoor dat de basiskennis kans krijgt te wortelen en wordt het privacybewustzijn naar een hoger niveau getild. Bij afname van het duopakket basis en gevorderd, geldt een speciale actieprijs.

Kunnen nieuwe collega’s die vanaf schooljaar 2020-2021 of later aangenomen worden ook de e-learning volgen?
Natuurlijk! Geen probleem. De link blijft na ter beschikking stelling 2 jaar geldig en kan gedurende deze 2 jaar ingezet worden voor al het nieuwe personeel, zonder extra kosten. De e-learnings kunnen ook zo vaak als men wil herhaald worden.

Ons personeel heeft het druk! Wat is de tijdsinvestering van de e-learning?
Tijd is kostbaar, daar zijn wij het helemaal mee eens. Onze e-learning is volledig afgestemd op de dagelijkse praktijk van uw medewerker en behandelt de vragen die voor uw medewerker van belang zijn.

We hebben onze e-learning niet alleen gedifferentieerd naar PO of VO maar ook naar:
- Een versie voor het onderwijzend personeel (OP) 15-20 minuten
- Een versie voor het onderwijs ondersteunend personeel (OOP) 30-45 minuten

Beide doelgroepen lopen in hun dagelijks werk tegen andere AVG-kwesties aan. Daar hebben wij met deze verschillende versies op ingespeeld. De leerkrachtenversie is dan ook korter dan de versie voor het ondersteunend personeel, die dagelijks te maken krijgt met privacygevoelige informatie.

Handig: de e-learning kan thuis of op school op een zelf gekozen tijdstip gedaan worden en – indien nodig- onderbroken worden. Je gaat dan de volgende dag verder waar je gebleven bent.

Hoe kan ik zien of onze medewerkers de e-learning gedaan hebben?
Aan het eind van de e-learning worden de medewerkers getoetst om te zien of zij de materie voldoende beheersen. Als de vragen juist beantwoord worden ontvangt men een certificaat (pdf). Wij adviseren altijd om deze certificaten te verzamelen en op te slaan in het personeelsdossier. Handig voor de school om te checken of de medewerkers de e-learning daadwerkelijk gedaan hebben. Daarnaast kan de Autoriteit Persoonsgegevens vragen wat de school gedaan heeft aan AVG-bewustwording. Met alle certificaten op één plek kan aangetoond worden hier actief mee bezig te zijn.