Downloads

Privacy op School heeft verschillende gratis posters ontwikkeld waarmee je de bewustwording voor informatiebeveiliging en privacy binnen jouw scholen kunt stimuleren en medewerkers op een handige en leuke manier kunt voorlichten over do’s and don’ts. Leuk voor in de teamkamer! 

Klik op de knop “Download”, vervolgens opent het bestand en kun je deze zelf downloaden. Wil je een poster op maat laten afdrukken of het design laten wijzigen met logo’s van de eigen onderwijsinstelling? Neem dan contact met ons op.

POSTER

Vijf vuistregels voor privacy

Tijdens je werk heb je veel te maken met persoonsgegevens. Het is belangrijk dat je daar bewust en veilig mee om gaat. Denk bij het verwerken (verzamelen, registreren, wijzigen en uitwisselen) van persoonsgegevens altijd aan deze vijf vuistregels voor privacy. Dan zit je goed!

POSTER

Veilig gebruik van video-apps

In het onderwijs wordt gebruik gemaakt van video-apps. Maar zijn al deze apps wel veilig? Waar moet je aan denken wanneer je deze inzet? Via het stappenplan uit deze gratis poster weet je snel of je bepaalde video-apps wel of beter niet kunt gebruiken.
POSTER

Veilig omgaan met persoonsgegevens

Wat betekent de Europese privacywet (Algemene verordening persoonsgegevens; de AVG) in de dagelijkse praktijk voor jou en je collega’s? De belangrijkste gedragsregels vind je in deze poster.
POSTER

Filmen op school

Er heerst veel onduidelijkheid en verwarring over wat wèl en niet mag onder de huidige AVG-wetgeving. Op de vraag of filmen op school wel of niet mag is geen eenduidig antwoord te geven. Met deze handige poster wordt je aan de hand van een aantal vragen naar het juiste antwoord geleid. Zo gaat het nooit mis! De poster is gratis te downloaden.
POSTER

Wanneer een
DPIA?

Als verwerkingsverantwoordelijke moet je een data protection impact assessment (DPIA) uitvoeren wanneer de gegevensverwerking waarschijnlijk een hoog privacyrisico oplevert. Hulp nodig bij het maken van een afweging of een DPIA verplicht is? Deze gratis poster leidt je naar het juiste antwoord.
POSTER

Verwerker of verantwoordelijke?

Het is belangrijk om te weten wat de AVG-rol is van partijen waar de school mee samenwerkt. Welke verplichtingen er vanuit de AVG precies voor een partij gelden is namelijk afhankelijk van deze rol. Lastig onderscheid? Niet met onze gratis poster en infographic!
POSTER

Apps en tools op school

Vanuit de scholen krijgen we regelmatig vragen over het gebruik van apps en tools op school onder de AVG-wetgeving. Er heerst veel onduidelijkheid en verwarring over wat wèl en niet mag. Een terechte vraag. Met onze poster ben je maar een paar stappen van het juiste antwoord verwijderd!
POSTER

Wat te doen bij
datalekken

Is er bij uw organisatie sprake van een datalek? Kom dan snel in actie om grotere problemen voor te zijn, informeer uw Functionaris Gegevensbescherming (FG) en doorloop onderstaande stappen!

POSTER

Checklist Informatiebeveiliging

Een adequate beveiliging van het netwerk en de systemen is essentieel is voor een goed functionerende en veilige school. Daarom heeft Privacy op School deze checklist opgesteld, een goed begin om de beveiliging op orde te brengen.

BOEKJE

De AVG in het onderwijs

Veel schoolbesturen zijn druk bezig met privacy. Ondanks dat veel scholen en besturen op de goede weg zijn, is er nog een wereld te winnen. De nodige organisaties lopen vast in hun pogingen om de organisatie AVG-compliant te maken. In dit boekje de veelgestelde privacyvragen van 2019.  

LESPAKKET

Cyberpesten, net echt?!

In deze lesbrief over cyberpesten worden kinderen zich bewust van de verschillende manieren van online communiceren en de gevolgen van cyberpesten. Aan de hand van verschillende werkvormen bepalen de leerlingen wat ze belangrijk vinden in het (door)sturen van berichten naar elkaar en maken ze daar afspraken over met elkaar. Meer informatie over onze lessenserie? Klik hier.