Phishing-campagne

Voor medewerkers

Meten is weten

Hoe alert zijn je medewerkers op verdachte mail? Met de Phishing-campagne doe je de proef op de som. Dat is nodig, want cybercrime en phishing komen steeds vaker voor. Met het risico dat er virussen binnengehaald worden of dat er persoonlijke of gevoelige gegevens worden gedeeld. De Phishing-campagne is een oefening voor medewerkers om bewustzijn te creëren.

Voor wie

Voor wie: Leidinggevenden en alle onderwijsmedewerkers (OP en OOP)

Wil je meer informatie over de Phishingcampagne?

Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Hoe werkt het?

Er wordt een phishing-mail verstuurd aan de medewerkers. Deze mail wordt (bij voorkeur) verstuurd vanuit de eigen organisatie, vanaf een hiervoor aangemaakt mailadres (bv. helpdesk_ICT@schoolnaam.nl). De opzet van de mail stellen we in overleg samen. Het is belangrijk om de afdeling ICT vooraf te betrekken bij de oefening. Zo worden zij niet verrast door vragen van collega’s.

Resultaat

Een week na het versturen van de phishing-mail laten we weten hoe vaak op de link is geklikt. De uitkomsten kunnen gedeeld worden in de organisatie. Door de oefening periodiek te herhalen en de uitkomsten nadrukkelijk te delen met medewerkers, wordt het bewustwordingseffect groter.

In navolging van de Phishing-campagne wordt ook vaak de Training voor leidinggevenden gegeven.