AVG teamspel

Voor medewerkers

Wie past de AVG-regels het beste toe?

Het niet naleven van de AVG brengt risico’s mee voor de school. Maar hoe maak je een heel schoolteam daarvan bewust? Welk gedrag past in welke situatie? Het AVG-teamspel is geschikt als je de AVG-kennis van je team op een praktijkgerichte en interactieve manier wilt verbeteren.

Voor wie

Leidinggevenden en onderwijsmedewerkers (OP)

Hoe lang

1 à 1,5 uur

Wil je meer informatie over ons AVG-teamspel?

Neem dan contact met ons voor een demo of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Hoe werkt het?

Het AVG-teamspel wordt gespeeld met 20-25 personen. Via de app LessonUp doorloop je in groepjes een dag van de leraar. ’s Ochtends in de koffiekamer ligt vertrouwelijk informatie. Wat is het juiste om te doen? Daarna kom je ook in een lokaal voor een dilemma te staan. Zo doorloop je diverse situaties, tot de afsluiting bij de online ouderavond. Hoe ga je daar met persoonsgegevens om? Tijdens het spel verdien je punten bij elk goed antwoord. De spelduur is maximaal twee uur.

Resultaat

Na het AVG-teamspel is de theorie van de AVG veel tastbaarder voor het hele schoolteam. Elke situatie in het spel zorgt voor meer bewustzijn over de praktische toepassing van de AVG-regels. De dynamiek van het spel resulteert in een plezierige teamsessie met gezonde competitie en waardevolle lessen.